Vuggestuen

Børnehuset Nørregro åbner kl. 7.15, hvor både vuggestuebørn og børnehavebørn afleveres på 1. sal. Alle forældre og børn bliver mødt med godmorgen samt mulighed for en lille snak. Det er de voksnes opgave at skabe hyggelige og rolige rammer, genkendelighed og aktiviteter, så alle børn føler sig modtaget og set.

  • Der skal stilles op til aktiviteter
  • Gerne med let dæmpet belysning for at skabe lidt ro
  • Det aftales, hvem der tager imod børnene, krydser af, laver dagsplan og hvem der sætter børnene i gang med aktiviteter eller evt. leger med
  • Vi hjælper børnene med at rydde op efter sig, også hvis de vil i gang med en ny leg
  • Alle tilbydes hjælp til at vinke.

 

På stuerne bliver der sat små aktiviteter i gang, der gør det muligt for personalet at modtage børn, have dialog med forældrene samt skifte bleer.

 

En dagligdag i Børnehuset Nørregro varierer alt efter børnenes alder. Både de små og store har brug for en let genkendelig og forudsigelig dagligdag med faste rammer. Børnene vil i kraft af deres udvikling, tydelighed og ønske få medbestemmelse i deres hverdag.

 

Det prøver vi at leve op til ved at tilbyde aktiviteter, der tager afsæt i barnets nærmeste udviklingszone samt børnenes interesser. Projektarbejdet tilpasses altid, så børnene får mulighed for at tilfredsstille deres nysgerrighed og samtidig føler sig sete og hørte.

Børnene på stuerne er opdelt i 3 mindre grupper.

 

 

Vuggestuen i Det lille gule hus

   

07:15 Børnehuset Nørregro åbner i det lille gule hus i Læssøesgade 22, hvor børnehavebørn og vuggestuebørn er samlet på Brombærstuen

 

08:00 Børnehavebørnene, der allerede er kommet inden kl. 8, går med børnehavepersonalet ud til bussen, som holder på Læssøesgade. De to vuggestuegrupper går hver til deres stue.

 

09:00 Formiddagsmad og samling. Vi vil bede jer forældre om at aflevere inden, da vi ønsker at skabe rolige rammer og fordybelse.

 

09:30-10:45 Vi deler os op i mindre grupper, hvor vi følger et udvalgt tema i en længere periode.

 

10:45-11:15 Tid til frokost.

 

11:15-11:45 Der bliver skiftet bleer, nusset og gjort klar til middagslur.

 

11:45 Middagslur. Børnene sover til de vågner af sig selv.

 

14:00 Der spises eftermiddagsmad. Herefter leges og hygges der, og børnene hentes stille og roligt.

 

16:30 Mødes vi med børnehaven.

 

Kl. 17 Lukker vi.